Κατακουζηνού 12, Δράμα, 66131 2521032482, 2521032102

Το σχολείο μας εκπροσώπησε την Ελλάδα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) στις Βρυξέλλες στις 23-24 Μαρτίου 2023.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε την Ελλάδα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του προγράμματος Your Europe, Your Say! (YEYS!) στις 23 και 24 Μαρτίου 2023. Συμμετείχαν οι μαθητές μας Χρυσομαλίδου Κυριακή, Νίκος Σιλβέστρος και Στάικογλου Αναστάσιος ανάμεσα σε 105 μαθητές από 35 σχολεία από όλη την Ευρώπη (27σχολεία από χώρες-μέλη της ΕΕ και τα υπόλοιπα από επτά υποψήφια κράτη-μέλη).Το φετινό συνέδριο έδωσε έμφαση σε κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν και να επεξεργαστούν προτάσεις για τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που άμεσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στις ζωές τους. Με κύρια εστίαση στους “Δημοκρατικούς Διαλόγους Νέων” μετά από 48 ώρες οι νέοι της Ευρώπης, ετοίμασαν και μια σειρά από προτάσεις που θα προωθηθούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους υψηλού επιπέδου διαμορφωτές πολιτικών της ΕΕ (EU policy makers) τον προσεχή Ιούνιο.

”Το κλειδί για αυτή τη γενιά είναι η ενασχόληση. Είναι και η μεγάλη τους πρόκληση, να ασχολούνται ενώ ταυτόχρονα να συνεκτιμούν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που λαμβάνουν πια από παντού”, (Κίλλιαν Λόχαν, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της ΕΟΚΕ)