Η βιβλιοθήκη λειτούργησε από το 1999 σε οργανωμένη αίθουσα στο ισόγειο στη δυτική πτέρυγα του σχολείου (Δείτε το "σχεδιάγραμα" του σχολείου). Ο χώρος ήταν κλιματιζόμενος. Εγκαταστάθηκε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος κατασκευής 500 σχολικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.
Από τον Μαϊο του 2003 λειτουργεί καινούρια αυτόνομη βιβλιοθήκη σε "διώροφο κτίριο"που κατασκευάστηκε στον αύλιο χώρο με χρήματα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης και της Νομαρχίας Δραμας στα πλάισια προγράμματος επαναλειτουργίας της ιστορικής Βιβλιοθήκης του σχολείου. Εκτός απο τους δύο ορόφους (συνολικά 300 τμ περίπου) που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης, ο υπόγειος χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιηθεί απο τους καθηγητές Φυσικής αγωγής. Ήδη τοποθετήθηκαν τρία τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Ο εξοπλισμός της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει:
1. Δίκτυο πέντε (5) ηλεκτρονικών υπολογιστών
2. Εκτυπωτή Laser έγχρωμο, σκάνερ και Web κάμερα
3. Φωτοτυπικό μηχάνημα
4. Στερεοφωνικό συγκρότημα
5. 2 Τηλεόρασεις με 2 βίντεο και 2dvdplayer
6. 2 Βιντεοπροβολείς
Το σχολείο από την έναρξη της λειτουργίας του (1935) διέθετε βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζονταν ακριβώς πάνω από την κεντρική είσοδο. Λειτούργησε και σαν αναγνωστήριο, ενώ βρίσκουμε αναφορές ότι υπήρχε και βιβλιοθηκονόμος. Χαρακτηρίζεται σαν αξιόλογη αλλά καταστρέφεται ολοσχερώς κατά την κατοχή. Πολλά βιβλία καίονται στην αυλή και άλλα μεταφέρονται (κυρίως εγκυκλοπαίδειες) στη Βουλγαρία. Κάποια θα επιστραφούν μετά την κατοχή στις 18-10-46. Αρκετά βιβλία σώζονται από τους περιοίκους και θα επιστραφούν αργότερα. Στην πρώτη πάντως μετακατοχική απογραφή στις 23-1-45 δεν υπάρχει καμία αναφορά σε βιβλία. Από το στατιστικό δελτίο του Υπ. Εθν. Οικονομίας του 1946 προκύπτει ότι υπάρχουν 150 βιβλία ( προφανώς επιστραφέντα). Μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Τοπάλη (21-3-46) ξεκινάει συστηματική προσπάθεια ανασύστασης της βιβλιοθήκης. Στο σημείο αυτό παραθέτουμε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 13-3-48 στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ .