2002

? Κυριακή, 10-3-2002
1) Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας στο Πήλιο. Σύντομα θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες από την εκδρομή στην σελίδα μας.

? Παρασκευή, 22-3-2002
Παρουσιάζεται στην σελίδα μας η θεατρική παράσταση ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΟΝΙΜΑΔΑΣ του Γ. Θεοτοκά από την θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Δράμας που πραγματοποιήθηκε το 1998.

? Πέμπτη, 21-3-2002
Ο μαθητής της Γ΄τάξης του σχολείου μας Ξάνθος Παναγιώτης κέρδισε το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ετσι θα πραγματοποιήσει πτήση με μαχητικο αεροσκάφος και θα πάρει και ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Διαβάστε την Έκθεση του.

? Δευτέρα, 22-4-2002
1) Στους πανελλήνιους σχολικούς καλλιτεχνικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα η θεατρική ομάδα του σχολείου κατέκτησε τον 1ο Έπαινο (4η θέση) με το έργο "Περπατώ εις το δάσος".
2) Η 3η Λυκείου του σχολείου μας αναχώρησε για την πολυήμερη εκδρομή της. Θα επισκεφτεί το Ναύπλιο, την Ύδρα, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Μονεμβασιά, το σπήλαιο του Δυρού, τον Μυστρά, την αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς. Καλό τους ταξίδι!

? Τρίτη, 16-4-2002
Μετά από σκληρή δουλειά μιας βδομάδας επιτέλους αναβαθμίσαμε την σελίδα ώστε να φορτώνει πιο γρήγορα και να είναι λίγο πιο εύκολη στην πλοήγηση. Οι σελίδες της Δράμας παραμένουν υπό κατασκευή, οπότε υπάρχουν αρκετά λάθη σ' αυτές. Αν η εμφάνιση της σελίδας είναι κάπως περίεργη κάντε κλικ στο κουμπί ανανέωση. Συγχωρέστε μας για τυχόν λάθη, θα διορθωθούν σύντομα.

? Παρασκευή, 5-4-2002
Η θεατρική παράσταση των μαθητών του σχολείου μας "Περπατώ εις το δάσος" κατέκτησε την 1η θέση μαζί με τους μαθητές της Ορεστιάδας στους περιφερειακούς αγώνες θεάτρου που διεξάχθηκαν στην Ορεστιάδα το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έτσι θα συμμετέχουν στους πανελλήνιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

? Τετάρτη, 3-4-2002
Η μαθήτρια του σχολείου μας Αναγνωστούδη Θωμαή διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

? Τρίτη, 2-4-2002
Ο μαθητής του σχολείου μας Ναλμπάντης Χριστόφορος προκρίθηκε μέχρι την 3η φάση (Αρχιμήδης) του Πανελλήνιου διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Μαθηματική Εταιρεία.

? Δευτέρα, 1-4-2002
Συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας στους περιφερειακούς αγώνες θεάτρου που διεξάγονται στην Ορεστιάδα με το έργο "Περπατώ εις το δάσος" της Στέλλας Μιχαηλίδου.

? Πέμπτη, 6-6-2002
Η μαθήτρια του σχολείου μας Μωυσίδου Χρυσή στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Caen της Γαλλίας αναδείχθηκε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στην σφαίρα με βολή 15,29m. Από την πρώτη βολή με 15,22m είχε ήδη πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

? Παρασκευή 20.9.2002. Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 18/9 οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων ενός θεσμού που πραγματοποιείται με επιτυχία για 7η συνεχή χρονιά.Οι εργασίες της ξεκίνησαν στις 14/9. Η Δράμα εκπροσωπήθηκε απο τους 3 Έφηβους Βουλευτές :

Ντεμιρτζίδου του 2ου ΤΕΕ

Ραφαηλίδης Β. του 1ου ΕΛ

Τσακαλίδου Γ. του ΤΕΕ ΟΑΕΔ

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας εκπροσωπεί τη Δράμα για 4η χρονιά στον επταέτη θεσμό.

? Τρίτη 29/10/2002

Πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου μας στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με πλήρη επιτυχια ο καθηγητής κ. Τσιγγελίδης Χαράλαμπος.

Έτοιμο το κτίριο της καινούριας μας Βιβλιοθήκης. θα παραδοθεί εντός του έτους. Η λειτουργία της εξαρτάται απο το πόσο γρήγορα θα εξοπλιστεί.Ήδη έχουν γίνει κρούσεις σε αρμόδιους φορείς αλλά και Δραμινούς επιχειρηματίες για χορηγίες.

Νοέμβριος: Συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία των μαθητών του Λυκείου μας στους μαθητικούς αγώνες του Νομού μας:

Στην Πετοσφαίριση αγοριών και στο Χάντμπολ κατέλαβαν την 1η Θέση ενώ οι μαθητές ΤΖΙΤΖΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ και ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στον αγώνα του Ανωμάλου δρόμου.

Παρασκευή 21/3/2003: Οι μαθητές και οι καθηγητές διέκοψαν τα μαθήματα τις τρείς τελευταίες ώρες για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του πολέμου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Κυριακή 23/3/2003: Πραγματοποιήθηκε στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας ο ετήσιος διαγωνισμός στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου 

Δευτέρα 24/3/2003:Πραγματοποιήθηκε η σχολική εορτή του 1ου Ενιαίου Λυκείου για την 25η Μαρτίου. Αύριο το σχολείο θα συμμετάσχει στην παρέλαση. Μουσικό συγκρότημασυνόδευσε την χορωδία και μαθητές που χόρεψαν Ποντιακούς χορούς. Ακολούθησε η γιορτή του 1ου Γυμνασίου που ολοκληρώθηκε με την αυθορμητη συμμέτοχη στα χορευτικά μαθητών και καθηγητών.

25/3/2003:Έτοιμο το κτίριο της καινούριας μας Βιβλιοθήκης. Απο τις 14/5/2003 η Βιβλιοθήκη μας λειτουργεί στο καινούριο διόροφο κτίριο.

15/5/2003 Σημαντικές επιτυχίες των Δραμινών μαθητών στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο. Απο το σχολείο μας διακρίθηκαν και αξίζουν συγχαρητήρια οι εξής:

ΤΖΙΤΖΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του 1ου ΕΛ 1ος στα 800 μ. με 1.54.76

ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ του 1ου ΕΛ 1η στη σφαιροβολία με 14.76μ.

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του 1ου γυμν. 1ος στο άλμα επι κοντώ με 3.90μ.

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2003: Εντελώς ξαφνικά εφυγε απο κοντά μας ο θεολόγος-υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κώστας Δροσόπουλος σε ηλικία 46 ετών. Για την οικογένεια του, τους μαθητές του και τους φίλους του θα μείνει αξέχαστος για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατι ήταν καλός άνθρωπος.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΝΙΚΕΣ:
12/10/03 ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΑΝΤΑΡ
19/10/03 ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΠΟΡ

Νοέμβριος 2003:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2003-2004 :
1. ΤΖΙΤΖΙΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: 1ος στον Ανώμαλο Δρόμο 4000m
2. ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ: 2η στον Ανώμαλο 2000m
3. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ: 3η στον Ανώμαλο 2000m
4. ΚΑΛΗΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ: 4η στον Ανώμαλο 2000m

17-11-2003: Με ιδιαίτερη επιτυχια εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ξεσηκωμού της νεολαίας κατα της χούντας στις 17/11/1973. Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν οι εκπαδευτικοί:
ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΙΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ.29-11-2003: Επέστρεψαν απο την Bivona της Σικελίας οι καθηγήτριες του σχολείου μας Παυλίδου Παυλίνα και Σαραβάνου Ελένη, οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius με θέμα:
Λαϊκες Γιορτές στην περιοχή της Μεσογείου.
Συνεργάστηκαν με τους εταίρους στο πρόγραμμα απο τα σχολεία της Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

 

18-12-2003: Ολοκληρώθηκαν οι πέντε πρώτες συναντήσεις
με θεμα:

"ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ"

που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ) στο χώρο της σχολικής μας Βιβλιοθήκης. Την οργάνωση και παρουσίαση των μαθημάτων είχε ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Καζάκης. Συνολικά ακούστηκαν περίπου 120 τραγούδια και προβλήθηκαν πάνω από 600 φωτογραφίες. Με την λήξη των μαθημάτων, όσοι τα παρακολούθησαν, εκτός απο την βεβαίωση, έλαβαν πλούσιο υλικό με βιογραφικά και ιστορικά στοιχεία για το ρεμπέτικο και ένα CD με τραγούδια σε σπάνιες αυθεντικές εκτελέσεις.
Μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει πιθανότατα και νέος κύκλος συναντήσεων για τον οποίο θα γίνει σχετική ανακοίνωση ώστε να δηλώσουν εγκαίρως όσοι επιθυμούν να τον παρακολουθήσουν.
Είναι η πρώτη φορά που η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας φιλοξενεί παρόμια εκδήλωση και ελπίζουμε η καλή αυτή αρχή να έχει και συνέχεια.