Αναζήτηση στο:
Site Web

Site map - Χάρτης των σελίδων μας
Η
e-εφημερίδα μας


Παλαιότερα τεύχη:
τ.1
, τ.2, τ.3

Edunet - Πανελλήνιο Δίκτυο για την Εκπαίδευση

sch.gr - Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Ιστολόγιο αποφοίτων
"Γυμνασίου Αρρένων"
1ου Λυκείου Δράμας.

Καλώς ήρθατε στην σελίδα μας!

Μάθετε τα πάντα για το σχολείο μας, για τους μαθητές και τους καθηγητές, για την σχολική βιβλιοθήκη, για τις δραστηριότητες μας, καθώς και για τον νομό και την πόλη της Δράμας. Επίσης διασκεδάστε με τα online games. Απολαύστε την παραμονή σας στην σελίδα μας, και μην ξεχάσετε να υπογράψετε το βιβλίο επισκεπτών μας! Για οποιονδήποτε λόγο μην διστάσετε να μας στείλετε e-mail:)


Τελευταία νέα. Για πληροφορίες προηγουμένων ετών-μηνών επιλέξτε απο το μενού "Νέα".


Η σελίδα μας αυτή μετά απο 10 χρόνια και 4 μήνες λειτουργίας ολοκλήρωσε των κύκλο της. Ακολουθώντας τις εξελίξεις κατασκευάσαμε μια καινούρια. Αυτό δεν σημαίνει οτι διαγράφουμε την παρουσα αφού θα εξακολουθεί να υπάρχει μέσα απο την νέα μας σελίδα στη διεύθυνση

1lyk-dramas.dra.sch.gr/new Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Τα αποτελέσματα και τα θέματα του φετινού διαγωνισμού


29/3/2012:
Με επιτυχία πργματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Στάδιο η 1η φάση των αγώνων κλασικού αθλητισμού Λυκείων-ΕΠΑΛ Δράμας. Οι μαθητές του σχολείου μα ςείχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα: ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Χ. 1ος στο άλμα επι κοντώ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ Φ. 1ος στο δρόμο 3000μ., ΑΡΑΜΠΙΔΗΣ Κ. 1ος στη σφαίρα, ΣΑΚΕΛΑΡΗ Λ. 1η στη σφαίρα, ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ Σ. 2ος στο δρόμο 400μ., ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΑΝ. 2η στο δρόμο 400μ., ΔΕΡΜΑΤΙΔΗΣ ΑΓ. 2ος στο δρόμο 1500μ., ΓΙΑΓΚΟΥ Κ. 3ος στο δρόμο 1500μ. και ο ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Β. 3ος στη σφαίρα.

27/3/2012:
Πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας η 2η σεμιναριακή συνάντηση – συζήτηση με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών. Ο διευθυντής του ΙΝΣ κ. Γ. Παπαναστασίου και η συνεργάτρια του Ιδρύματος κ. Β. Μελικίδου πραγματευθηκάν και θα συζήτησαν θέματα που αφορούν το λεξιλόγιο και τη διδασκαλία του.
27/3/2012
: Επιλογή πρακτορείου για ημερήσια εκδρομή

16-17-18/3/2012: Πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Σταδιοδρομίας, τριήμερη εκδρομή στην Καστοριά. Συμμετείχαν εκτός του Διευθυντή κ. Τσιμπουκέλη και του υποδιευθυντή κ. Δασκάλου, οι εκπαιδευτικοί Παλιατσώνη Γ. και Χρυσομαλλίδης Γρ.


Συγχαρητήρια στους μαθητές/τρια του σχολείου μας, που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Αθήνα (5-7/3/2012), και πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση. Τα ονόματά τους : Βουζανίδης Ευάγγελος, Καραουλάνη Δάφνη και Σταματέλης Χαράλαμπος.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ


Προσφορά για εκδρομή στην Καστοριά.

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10%.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


20/2/2012: Πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης μας η 1η συνάντηση-συζήτηση που οργάνωσε ο σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Δράμας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη). Αντικείμενο της συζήτησης ήταν: προβληματισμοί που προκύπτουν από τη γλωσσική διδασκαλία  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (παρετυμολογήσεις που μας "βολεύουν", ζητήματα ορθογραφίας που δεν μας "βολεύουν", "ακρότητες", ιδιωματικές και αρχαϊκές που μας χαρακτηρίζουν και νεολογισμοί που μας βγάζουν από αδιέξοδα...). Στη συζήτησαν πήραν μέρος ο διευθυντής του ΙΝΣ Γιώργος Παπαναστασίου και η ειδική συνεργάτρια του ΙΝΣ Βάσω Μελικίδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

14/2/2012:
Bραδιές γνωριμίας με το ρεμπέτικο τραγούδι και τον κόσμο του. Ένατος κύκλος συναντήσεων.
5/1/2012:
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και του Κατακόρυφου Ηλιακού Ρολογιού, στην είσοδο της σχολικής βιβλιοθήκης. Η κατασκευή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος "Αλλάζω το σχολείο μου" με την επιστημονική επιμέλεια του φυσικού Παζούλη Παναγιώτη και καλλιτεχνική απόδοση της ζωγράφου Παρασίδου Σοφίας.

14/12/2011:
Αποχαιρετιστήριο γεύμα, για την συνταξιοδοτηθείσα φιλόλογο του σχολείου μας Λαρχανίδου Νόπη, με τις ευχές όλων μας για μακροημέρευση και με υγεία.

9/12/2011:Συνάντηση -συζήτηση στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας με θέμα:Ο Αναστάσιος Β. Μουμτζάκης, το έργο του και η προσφορά του στην εκπαίδευση. Μία προσπάθεια του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Δράμας να αναδειχτεί και να φωτιστεί πολύπλευρα το έργο και η δράση του Α.Β. Μουμτζάκη που έχει σκοπό να βοηθήσει τη διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση. Παράλληλα αποδεικνύει ότι ο Α.Β. Μουμτζάκης είναι μέρος της εκπαιδευτικής ιστορίας και δίνει στην εκπαιδευτική και στην επιστημονική κοινότητα υλικό για να ασχοληθεί περισσότερο με τη δράση και το έργο του.

6/12/2011: Στην καλαθοσφαίριση Λυκείων κοριτσίων, η ομαδα του σχολείου μας έχασε απο το 1ο Λύκειο Ξάνθης με σκορ 42-37 και αποκλείστηκε. Την ομάδα αποτελούσαν οιμαθήτριες: Γαϊτάνη Ελ. 16(1), Ηλιάδου 2, Αμαραντίδου 2, Μελίδου 2, Γαϊτάνη Αν. 15, Παπαδοπούλου Υ., Παπαδοπούλου Σ., Ταντσίνη, Χατζηδιάκου και Κοκκινίδου. Προπονήτης ο κ. Γαϊτάνης Θ.


3/12/2011: Συνεχίστηκαν οι εργασίες βαφής της πίσω όψης του σχολείου, απο τους μαθητές, στα πλαισία της δραστηριότητας "ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ". Ακολούθησε γλέντι. Παραβρέθηκαν, στις εργασίες, ο Διευθυντής κ. Τσιμπουκέλλης, και ο υποδιευθυντής κ. Δασκάλου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε οι παρουσία του συνταξιούχου μαθηματικού του 1ου Γυμνασίου κ. Ορ. Τσαμούρα.
,

27/11/2011
: Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών του σχολείου μας στην Α’ φάση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λύκείων. Συγκεριμένα: Στα αγόρια οι μαθητές ΣΤΑΜΑΤΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  και ΒΟΥΖΑΝΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ κατέλαβαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα ενώ στα κορίτσια η ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ ΔΑΦΝΗ την 1η θέση. Στο ομαδικό την 3η θέση κατέλαβαν οι Χανουμίδης Γ., Φωτιάδης Φ., Λυμπερίδης Ε. και Χουρμουζιάδης Ε. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
  
18/11/2011
: Σημαντική επιτυχία των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μας που έλαβαν μέρος στον αγώνα ανωμάλου δρόμου στον Ιππόδρομο του Δοξάτου. Συγκεκριμένα, παρα το ψύχος, όλοι τερμάτισαν ενω ο μαθητής Ανανιάδης Σωκράτης τερμάτισε 2ος στα 4000 μετ. με χρόνο 13΄54΄΄ και μόλις 6΄΄ απο τον 1ο, ο Παπουτσής Χαράλαμπος 6ος με 15΄11΄΄. Στις μαθήτριες η Μάρτζιου Μαρία στα 3000 μετ. τερμάτισε 3η. Συγχαρητήρια σε όλους και στην γυμνάστριά τους κ. Τριανταφυλλίδου Ευγενεία.

7/11/2011: Συνάντηση - συζήτηση για τις σχολικές βιβλιοθήκες: Δοκιμές, εμπειρίες, βιώματα από τη λειτουργία τους. Δείτε το υλικό. Δείτε φωτό.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
(ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ)
Ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία του συλλόγου μας. Ο δικηγόρος κ. Γουσγουρίδης Σάββας ανέλαβε αφιλοκερδώς την σύνταξη και κατάθεση του καταστατικού. Για προτάσεις μπορείτε να απυθύνεστε στον διευθυντή του σχολείου κ. Τσιμπουκέλλη Αναστάσιο 6942291515, 2521032482, στον κ. Γουσγουρίδη Σάββα 6944545363, 2521026688 και στον κ. Γκουτιούδη Ζήση 6979202182, 2521026316. Στο προσωρινό ΔΣ θα συμμετέχουν οι Τσιμπουκέλλης Αναστάσιος, Γκουτιούδης Ζήσης, Τσιγγελίδης Χαράλαμπος, Τσιαμπούσης Βασίλειος και Καζάκης Δημήτριος. Ο σύλλογος διαθέτει δικη του ιστοσελίδα http://arrenon.blogspot.com

ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ: Με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου κ. Τσιμπουκέλλη Αν. ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας. Μαθητές ανέλαβαν, σε πρωτη φάση, τον καθαρισμό του πίσω αύλιου χώρου και την φύτευση δένδρων καθως επίσης και το βάψιμο τοίχων. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες.
Ο Διευθυντής και ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου Λυκείου Δράμας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του καθηγητή φυσικής αγωγής Κοροξενίδη Ιορδάνη, που τοσο ξαφνικά έφυγε απο κοντά μας
3/11/2011:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΧΑΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012, ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΛΩΣΣΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012, ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-2012, ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 2011-12.

2-7/11/2011:
Έκθεση, σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, για τα 100 χρόνια απο την γέννηση του Οδυσέα Ελύτη στον χώρο της βιβλιοθήκης.

28/10/2011: Γιορτάστηκε χθές στο σχολείο μας η εθνική επέτειος και σήμερα συμμετείχαν οι μαθητές μας στην σχολική παρέλαση

.


21-23/10/2011: Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Β΄Λυκείου στην Βούλη των Ελλήνων. Επίσης επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακροπόλης, την Ακρόπολη και το Πλανητάριο, ακολούθησε νυκτερινή διασκέδαση. Συνόδευσαν: Ο διευθυντής του σχολείου κ. Τσιμπουκέλλης Α. και οι εκπαιδευτικοί Κουρσιούμης Στ. , Παυλίδου Π. και Τηλέλη Λ.


21/10/2011:
Στον τελικό καλαθοσφαίρισης κοριτσιών 1ο ΓΕΛ-3ο ΓΕΛ=46-13
Υπ.καθηγητής ο Α. Γαϊτάνης.
Στον τελικό πετπσφαίρισης κοριτσιών 4ο ΓΕΛ-1ο ΓΕΛ= 2-0
Υπ.καθηγήτρια η Ε. Τριανταφυλλίδου. Συγχαρητήρια σε όλους. Δείτε περισσότερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12: 1. Διδακτέα ύλη, 2. Αξιολόγηση μαθητών, 3. Τροποποίηση αξιολόγησης.


19-24/9/2011: 34ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους, ψηφιακών ταινιών και 17ο Διεθνές Φεστιβάλ
ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

17/8/2011: Ανέλαβε υπηρεσία ο καινούριος διευθυντής του Λυκείου μας Τσιμπουκέλλης Αναστάσιος ΠΕ04, με θητεία η οποία λήγει στις 31-7-2015.

15/6/2011:
Εγκαταστάθηκε μπροστά στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας οριζόντιο και ισημερινό ηλιακό ρολόϊ. Η μελέτη και η σχεδιασή έγινε απο τον φυσικό Παζούλη Παναγιώτη. Πρόκειται για ανοξείδωτη κατασκευή που κατασκευάστηκε απο την Δραμινή εταιρεία EΛASIS. Το κόστος καλύφτηκε απο τα έσοδα της πώλησης του βιβλίου με την ιστορία του σχολείου μας.


Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ".Η νέα έκδοση είναι διορθωμένη και με πολλές νέες πληροφορίες και φωτογραφίες. Η επανέκδοση αποφασίστηκε μετά την πίεση των ενδιαφερομένων, αφού η προηγούμενη έκδοση είχε εξαντληθεί εδώ και καιρό. Καθοριστική ήταν η συμβολή της εταιρείας Raycap και του προέδρου της κ. Κ. Αποστολίδη, ο οποίος είναι και απόφοιτος του σχολείου μας. Το βιβλίο θα διατείθετε απο το σχολείο σε μία συμβολική τιμή αποκλειστικά και μόνο για την ενίχυση της σχολικής βιβλιοθήκης.


Η σελίδα έχει δεχτεί επισκέψεις από 1-1-2002

Η κατασκευή της σελίδας

έγινε από τους μαθητές της 1ης τάξης Άρμεν Άγγελο και Ζουρνατζή Ιάκωβο στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου, το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2001-02. Η σελίδα φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Συντηρείται και ενημερώνεται απο τον υπ. της σχολικής Βιβλιοθήκης εκπαιδευτικό κ. Βασιλειάδη Ηλία.

 
 
 

Διάφορα
Σήμερα...
Καιρός
Κιν/γράφος
Μουσική
Downloads
Εορτολόγιο


 

>>Άλλα Δραμινά σχολεία στο διαδίκτυο:

ΕΛΜΕ Δράμας

3ο Γενικό Λύκειο
4ο Γενικό Λύκειο
Λύκειο Καλαμπακίου
1ο ΤΕΕ
2ο ΤΕΕ
6ο Γυμνάσιο
Μουσικό Σχολείο
Γυμνάσιο-Λύκειο Νικηφόρου
Γιαννίκειο Γυμνάσιο Πετρούσας

 

Υλικό για όλα τα μαθήματα
e-yliko

Υλικό για Φιλολογικά μαθήματα
:
Tων Φιλολόγων
Σύνδεσμος Φιλολόγων
Συμεωνίδη Βασίλη.
Παπαγγελή Χριστίνας.
Γιακουμάτου Τερέζα
Για τα Γλωσσικά Ζητήματα

Υλικό για το μάθημα της Φυσικής
Των Φυσικών
Μακράκη Δημήτρη
Σχολ. Σύμβουλο
.
Παζούλη Παναγιώτη.
Φίλιππα Πλατάκη.
Δογραματζίδη Μιχάλη
.
Μάργαρη Διονύση.

Σελίδα για τα Χημεία
Τζιανουδάκη Λεωνίδα

Σελίδα για τα Μαθηματικά
1.Learn-Math
2.Διασκεδαστικά Μαθηματικά

Σελίδα για την Αστρονομία

Haϊku:
Για τους καθηγητές της Γαλλικής γλώσσας και τους μαθητέςΒιβλία Δραμινών συγγραφέων

Σακούλες χάρτινες ή πλαστικές ;


Η σελίδα έχει σχεδιαστεί για ανάλυσεις 800x600 και πάνω. Προτεινόμενος browser Internet Explorer v.5.++ ή Netscape v.6.++

   
Υπογράψτε το βιβλιο επισκεπτών Διαβάστε το βιβλιο επισκεπτών Στείλτε e-mail